Sök Herren medan han låter sig finnas

Sök Herren medan han låter sig finnas

Utan tro är det omöjligt att behaga Gud, för den som kommer till Gud måste tro att han finns och att han lönar dem som söker honom.
Hebr. 11:6.
Det är en stor skillnad mellan att säga att man har tro och att tro. Man måste tro att Gud finns till och att Han möter dem som söker honom. Du kan inte heller leva på någon annans tro. Du måste själv tro att Gud sände sin enfödde son Jesus Kristus för att försona världens synd genom att dö på korset och uppstå på tredje dagen för att ge oss ett evigt liv. Den största synden i världen är att inte tro på Jesus Kristus som Guds enfödde son. Att inte tro på Jesus stänger himlen och öppnar helvetet. Men om du tror och följer Jesus så stänger det helvetet och öppnar himlen för dig.

 Tron är en övertygelse om det man hoppas, en visshet om ting som man inte ser.
 Hebr. 11:1.

Om du läser bibeln och tror och följer den så får du uppleva Guds frid och svar på dina böner. Gud lönar dem som söker honom. Gud är nådefull och rik på barmhärtighet. Han stöter inte bort någon som av ärligt hjärta kommer till Honom genom Jesus Kristus. Kom ihåg det finns bara en väg som leder till livet och verklig frid i själen. Det finns de som säger att det finns flera vägar att nå Gud, få frid och komma till himlen efter livets slut. Men detta är lögn och villfarelse. Det har blivit modernt att tala om en interreligiös tro och att alla religioner hänger ihop och att alla går mot samma mål. Denna företeelse lyftes fram i flera sammanhang och då inte minst i katolska kyrkan. Om du en gång vill vara med i den vita skaran som står inför Guds tron måste du ha tagit emot Jesus här i livet. Efter döden finns ingen möjlighet till omvändelse för att komma in i himlen.